Escape játék angolul játszható

Az E-Exit Emergency Exit Games, azaz az E-Exit az egyik legjobb szabadulós játékmárka Budapesten. Két telephelye van a magyar főváros központjában.
A „Secret Subway” 75 perces játék a Klauzál utca 34. szám alatt várja Önt, mely épületben a nagyon jó „Santa Muerte” szoba is helyet kapott.

A játékmesterünk átnyújt nekünk egy műanyag lapot, amelyre néhány forgatókönyvsor van írva, majd némán nézi, ahogy olvassuk. Furcsa bevezető, amely nem segít elmerülni a történelemben …

A forgatókönyv
„A feltalálót, akit hamarosan felfedezni fog, szégyenletesen elfelejtették. Ezt azonnal észreveszed, amint működőképessé teszed a találmányait. A cél az, hogy megtaláld a nevét, ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy kikerülj a felállított csapdákból. ”

A „Secret Subway”, franciául „Secret Subway” véleményünk szerint az E-Exit szabadulójátékok közül a legsikeresebb, több okból is. Először is, ez a rejtvények és végrehajtandó akciók sokaságából álló terem hihetetlenül sűrű: ha úgy gondolja, hogy eltalálta a célt, a játék újra kezdődik! Mivel elég könnyű megérteni, mit vár el a terem a játékosoktól, mindez intenzív ütemben történhet. A feladványok is nagyon változatosak és gyakran párhuzamosan is megoldhatók, ami tökéletes nagy csapatok számára. Ezek a rejtvények nagyon kreatívak, és néhányuk jó adag szórakozást kínál! Büszke helyet biztosítanak a kezelésnek: a “Secret Subway”-ben nem talál lakatot.

Félúton Jules Verne és a New York-i metró feltalálója között
Az E-Exit szoba gyönyörű wow-effektust kínál egy nagyon tágas, takaros és részletes, steampunk ihletésű dekorációba integrálva. „Átírtuk annak az elfeledett feltalálónak a történetét, aki 1870-ben megalkotta a legelső metrót New Yorkban, és azt a Jules Verne világa által ihletett atmoszférával társítottuk” – írja a felirat a weboldalon. Az elmerülés tökéletes.

Végül, ellentétben a legtöbb budapesti szabadulójátékkal, itt az általad végrehajtott akciók és a megoldandó rejtvények felvázolnak egy olyan forgatókönyvet, amely még ha néha nagyon allegorikus is, de nem kevésbé érthető. Kicsit olyan, mint a “Heaven & Hell” menete, a márka egy másik nagyon jól összerakott terme, képzeleted segítségével képes leszel azonosítani a játék különböző szakaszait, mint a játék megannyi előrelépését. A játék végén következtetést vonhatsz le az általad vizsgált feltalálóról, és még egy súlyos titkot is leleplezhetsz…

Nagyon ötletes és egy kicsit furcsa
A játék utolsó pillanatai olyanok, mint a márka: nagyon ötletes és kicsit mókás, nem hagynak közömbösen!

Ezt a szabadulós játékot a nehéz szobák kategóriájába soroljuk, mert elég hosszú: sok szobán átmész, és nem szabad gyengülni a játék során.. Egy rejtély a kevésbé derékszögű csapatokat is lelassíthatja: jobb, ha legalább a csapatod egyik tagja jól érzi magát a matematikában.

Mielőtt belépne a feltaláló műhelyébe, kap egy walkie-talkie-t. Rajtad múlik, hogy tanácsot kérj, ha úgy érzed, elakadtál. Egy alapelv, amiért nem rajongunk: a játékosok számára sosem nyilvánvaló, hogy mennyivel vannak előrébb, vagy éppen ellenkezőleg, nagyon későn, különösen egy ilyen, meglepetésekkel teli teremben.